Pyszne 🙂
babeczki ananasowe – lista składników:
- jajko, 1
- masła, 200 g
- drobnego cukru, 100 g
- żółtko, 1
- śmietany kremówki, 300 ml
- mąki, 300 g
- ananasa w plastrach, 2 puszki
- cukru pudru, 2 łyżki
- cukru, 250 g
- kilka sztuk pistacji do dekoracji
babeczki ananasowe Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
Włączyć wymienione składniki do kruchego ciasta, zagniatając. Przechowywać w lodówce przez 30 minut. 2 Następnie napełnij foremki i gotuj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza w nagrzanym piekarniku. wyluzuj. 3 Wykonaj nacięcia w środku ananasa i podgrzej cukier na patelni, aż będzie złoty. 4 Zanurz kawałki ananasa w karmelu, przytrzymaj przez chwilę, aby cały ananas pokrył się karmelem, a następnie wyjmij do wyschnięcia i ostudzenia. 5: Cukier puder połączyć ze śmietanką, ułożyć ananasa w babeczkach, ożywić bitą śmietaną i pistacjami.
Dodaj komentarz