Jak zrobić Babeczki ananasowe

Pyszne 🙂

babeczki ananasowe – lista składników:

  • jajko, 1
  • masła, 200 g
  • drobnego cukru, 100 g
  • żółtko, 1
  • śmietany kremówki, 300 ml
  • mąki, 300 g
  • ananasa w plastrach, 2 puszki
  • cukru pudru, 2 łyżki
  • cukru, 250 g
  • kilka sztuk pistacji do dekoracji

babeczki ananasowe Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Włączyć wymienione składniki do kruchego ciasta, zagniatając. Przechowywać w lodówce przez 30 minut. 2 Następnie napełnij foremki i gotuj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza w nagrzanym piekarniku. wyluzuj. 3 Wykonaj nacięcia w środku ananasa i podgrzej cukier na patelni, aż będzie złoty. 4 Zanurz kawałki ananasa w karmelu, przytrzymaj przez chwilę, aby cały ananas pokrył się karmelem, a następnie wyjmij do wyschnięcia i ostudzenia. 5: Cukier puder połączyć ze śmietanką, ułożyć ananasa w babeczkach, ożywić bitą śmietaną i pistacjami.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *