Składniki na babeczki biszkoptowe z budyniem:
- 3 jajka
- 1 budyń czekoladowy
- 0,5 l mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki cukru
- 1,5 szklanki maki
- 1 łyzeczka proszku do pieczenia
babeczki biszkoptowe z budyniem Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: łatwe naleśniki
Babeczki zawijane w budyniu Budyń przygotowujemy w taki sam sposób jak mleko. Fajny. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Po drodze miksujemy żółtka. Olej należy dodawać po przesianiu mąki z proszkiem do pieczenia przez sito. Całkowicie wymieszaj, aby zapobiec podniesieniu się oleju na górę pojemnika. Foremki do babeczek powinny pomieścić mieszankę. Za pomocą łyżki rozsmaruj na nim trochę budyniu. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku.
Dodaj komentarz