Składniki na babeczki cynamonowe:
- 1,5 szkl. mąki
- 1/2 kostki masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- czekolady
- 1 śmietan
- 5 łyżeczek cukru z prawdziwą wanilią
- kolorowe posypki
- 300 ml śmietany
- pszennej
- 1 tabliczka białej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
- 3 łyżeczki cynamonu
babeczki cynamonowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Babeczki z lukrem cynamonowym i kremem czekoladowym: Po połączeniu margaryny wirusowej z pozostałymi składnikami w misce od razu nałożyłam elastyczną masę. Po rozwałkowaniu ich na grubość 3-4 mm wycinam szklanką koła. Ostrożnie przykleiłam każde kółko do metalowej foremki na babeczki. Za pomocą ostrza zrobiłem mały otwór w podstawie (mieszankę można również umieścić na zewnątrz foremek). Piekłam w 180 stopniach przez około 15-20 minut, aż się zarumieniły. Zostawiłem go tam, żeby się uczyć. Krem z białej czekolady i wanilii: W rondelku rozpuściłam trzy łyżki białej czekolady i trzy łyżki śmietanki, aż czekolada się rozpuściła. Upewniłem się, aby go nie zagotować, a jeśli zrobi się za gorąco, musisz go zdjąć z pieca i dalej mieszać. Pozostałą śmietankę zmiksowałam z cukrem na sztywną masę przed dodaniem masy czekoladowej i śmietanki fix. Krem przełożyłam do foremki do pieczenia z końcówką (użyłam końcówki 1M) i nałożyłam go na cynamonowy spód w upiększający sposób, naciskając go. Ozdobiłam cukrową posypką. nbsp;
Dodaj komentarz