Jak zrobić Babeczki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną

Kakao, maliny i bita śmietana – trzy składniki, które razem tworzą deser idealny. Babeczki są wilgotne i mięciutkie, maliny dodają lekko kwaskowego posmaku a bita śmietana dopełnia całość, równoważąc i łącząc wszystkie smaki.

babeczki czekoladowe z malinami – lista składników:

  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 120g mąki
  • 180g kwaśnej śmietany 18%
  • 100g cukru
  • 150g malin
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 30g kakao
  • 2 jajka
  • 1/3 szkl oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

babeczki czekoladowe z malinami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1. Połącz olej, śmietanę, jajka, cukier i dokładnie wymieszaj trzepaczką. W osobnej misce wymieszaj kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Połącz suche i mokre składniki szpatułką, aż mąka się połączy. Staraj się nie mieszać zbyt długo, inaczej babeczki będą zbyt głębokie i drogie. Na końcu dodać maliny. Formę na biszkopty wyłożyć papierowymi kubeczkami. Nabieraj miksturę łyżką do mrożonego jogurtu, aż osiągnie 1/3 poziomu. Podgrzewać w temperaturze 180°C przez około godzinę. 15 minut lub do momentu, gdy będzie można użyć suchej wykałaczki. Po upieczeniu pozwól mu całkowicie ostygnąć. 2. Cukier puder i śmietankę ubić na sztywną pianę. Napełnij paczkę ciasta kombinacją, używając końcówki. Napełnij babeczki kremem, wyciskając krem czubkiem upieczonego dobrego worka. Aby ożywić babeczki, użyj pozostałej bitej śmietany.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *