Jak zrobić Babeczki czekoladowo orzechowe

Składniki na babeczki czekoladowo orzechowe:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
  • 1 całe jajko
  • pszennej
  • 25 dkg mąki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 5 dkg czekolady gorzkiej (pół tabliczki)
  • 200 ml mleka
  • 7,5 dkg masła
  • 10 dkg orzechów
  • 15 dkg cukru
  • włoskich

babeczki czekoladowo orzechowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Herbatniki z orzechami czekoladowymi: Przed zrobieniem herbatników rozpuść pastę w rondelku i pozwól jej ostygnąć. Do połączenia suchych składników, oprócz czekolady i orzechów, potrzebna jest miska. Ubij jajko w innej misce. Dodać przyprawę waniliową, schłodzoną margarynę i mleko. Połącz suche i mokre składniki łyżką. Dodaj wiórki czekoladowe i mielone orzechy. Foremki powinny być całkowicie pokryte nadzieniem. Podgrzewać około 15 minut w 200 stopniach. Po ostygnięciu udekoruj według uznania: lukier, lukier cieniowany i drażetki Zmodyfikuj przepis: https://gotujmy.pl/muffiny-czekoladowe,przepisy,54193.html


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *