Składniki na babeczki czekoladowo orzechowe:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
- 1 całe jajko
- pszennej
- 25 dkg mąki
- 1/2 łyżeczki sody
- 5 dkg czekolady gorzkiej (pół tabliczki)
- 200 ml mleka
- 7,5 dkg masła
- 10 dkg orzechów
- 15 dkg cukru
- włoskich
babeczki czekoladowo orzechowe Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Herbatniki z orzechami czekoladowymi: Przed zrobieniem herbatników rozpuść pastę w rondelku i pozwól jej ostygnąć. Do połączenia suchych składników, oprócz czekolady i orzechów, potrzebna jest miska. Ubij jajko w innej misce. Dodać przyprawę waniliową, schłodzoną margarynę i mleko. Połącz suche i mokre składniki łyżką. Dodaj wiórki czekoladowe i mielone orzechy. Foremki powinny być całkowicie pokryte nadzieniem. Podgrzewać około 15 minut w 200 stopniach. Po ostygnięciu udekoruj według uznania: lukier, lukier cieniowany i drażetki Zmodyfikuj przepis: https://gotujmy.pl/muffiny-czekoladowe,przepisy,54193.html
Dodaj komentarz