Jak zrobić Babeczki dyniowe z orzechami

babeczki dyniowe – składniki:

  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • (na 12 sztuk)
  • skórka starta z cytryny
  • pół szklanki dowolnych orzechów
  • 100 g masła
  • ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki sody
  • 150 g cukru
  • 40g mąki
  • 330 g pieczonej dyni
  • ¼ łyżeczki soli

babeczki dyniowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Babeczki z dynią i orzechami: Dynia zostanie najpierw upieczona i wykorzystana do przygotowania musu. Przygotuj dynię: po wydrążeniu dyni pokrój ją na ósemki lub, jeśli jest bardzo duża, na mniejsze kawałki. Ułożyć na blasze skórą do dołu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Gotować ok. 60 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka. Aby zrobić puree, połącz skórę i tkankę w blenderze. Zmierz wymagany obszar. Wyłóż bułkę papierowymi foremkami i rozgrzej grill do 180 stopni Celsjusza. W misce wymieszać suche dodatki: mąkę ziemniaczaną, sól, cukier, mąkę i proszek do pieczenia


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *