babeczki dyniowe – składniki:
- 250 g mąki
- 2 jajka
- (na 12 sztuk)
- skórka starta z cytryny
- pół szklanki dowolnych orzechów
- 100 g masła
- ziemniaczanej
- 2 łyżeczki sody
- 150 g cukru
- 40g mąki
- 330 g pieczonej dyni
- ¼ łyżeczki soli
babeczki dyniowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Babeczki z dynią i orzechami: Dynia zostanie najpierw upieczona i wykorzystana do przygotowania musu. Przygotuj dynię: po wydrążeniu dyni pokrój ją na ósemki lub, jeśli jest bardzo duża, na mniejsze kawałki. Ułożyć na blasze skórą do dołu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Gotować ok. 60 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka. Aby zrobić puree, połącz skórę i tkankę w blenderze. Zmierz wymagany obszar. Wyłóż bułkę papierowymi foremkami i rozgrzej grill do 180 stopni Celsjusza. W misce wymieszać suche dodatki: mąkę ziemniaczaną, sól, cukier, mąkę i proszek do pieczenia
Dodaj komentarz