Kruche wytrawne babeczki zawsze robią wrażenie na gościach. Świetne na imprezę, zakąska na jeden kęs. W zależności od wielkości foremek, możemy z przepisu przygotować od 40 do nawet 70 babeczek.
babeczki imprezowe – składniki:
- Serek śmietankowy typu Almette 3/4 opakowania
- Pieprz, sól do smaku
- Pasta serowa: Ser żólty tarty 150 g
- Mała cebula czerwona
- Pasta surimi: 3/4 opakowania surimi
- Sól 1/2 łyżeczki
- Chilli, szczypta kurkumy
- Jajko 1 sztuka
- Serek śmietankowy typu Almette 1/2 opakowania
- Sól, pieprz do smaku
- Ciasto: mąka 250 g
- Serek śmietankowy typu Almette 3/4 opakowania
- Feta 150 g
- Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- Masło 120 g
- Pasta brokułowa: ugotowane brokuły 250 g
- Czosnek 1-2 ząbki
- Czarnuszka łyżeczka
- Garść orzeszków ziemnych
babeczki imprezowe Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Pierwszą pozycją w menu będą babeczki. Kruche wypieki są natychmiast obrabiane za pomocą dostarczonych mocowań, a następnie schładzane w lodówce przez około godzinę. Następnie wyjmij biszkopt, opróżnij go do foremek i gotuj babeczki przez około dziesięć minut w 160 stopniach, aż dobrze się skarmelizują. Podczas przygotowywania smarowideł pozwól delikatnym spodom ostygnąć. Dwie pasty brokułowe: Brokuł spieniony i pokrojony na dodatkowe skromne kawałki. Jako dekorację można użyć kilku miniaturowych róż. Wymieszaj rozdrobnioną fetę i czosnek, który ledwo przeszedł przez prasę, aż mieszanka będzie naprawdę gładka. Można go rozrzedzić łyżką jogurtu naturalnego lub majonezu, gdyby okazało się, że jest zbyt gęsty. Klej jest gotowy. 3 Pałeczki Surimi: Pałeczki Surimi są cięte na małe kształty. Ulepszenia można wprowadzić za pomocą kilku większych części. Drobno posiekaj cebulę. Do surimi dodaje się aromaty i kremowy cheddar. Możesz dodać jedną łyżkę zwykłego jogurtu lub majonezu, jeśli pasta okaże się zbyt gęsta. Klej jest gotowy do użycia. 4 samoprzylepny ser cheddar: Na drobne oczka nacieramy zestaw. Orzechy są podzielone na mniejsze kawałki. Orzeszki ziemne mogą służyć jako dekoracja. Ser śmietankowy jest wzbogacony serem, orzechami i przyprawami. Jeśli klej jest za gęsty można dodać łyżką jogurtu naturalnego lub majonezu. Pasta jest skończona. 5 Na schłodzone, delikatne spody nakładamy klej łyżką lub dłońmi. Użyj brokułów, orzechów i surimi jako dekoracji. Miłego posiłku!
Dodaj komentarz