babeczki jogurtowe z jagodami – składniki:
- dodatkowo:
- Suche składniki:
- 2-3 łyżeczki cukru z wanilią
- 120 g cukru
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Mokre składniki:
- 200 ml jogurtu
- szczypta soli
- łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
- 100-120 ml oleju
- 2 jajka
- 200 g jagód
- łyżka mąki
- płatki migdałowe na wierzch
- 300g mąki
babeczki jogurtowe z jagodami Jak przygotować
Zobacz także: inna ciekawa receptura
180 stopniach babeczki jogurtowo-jagodowe podgrzano w piecu konwekcyjnym. Umieść papierowe kubki lub pastę w pojemniku na herbatniki. Połącz suche i mokre mocowania w jednej misce. Wymieszaj zmieszane mokre i suche mocowania w misce, używając na przykład widelca, ale nie do końca. Im bardziej niedbale będziemy go poruszać, tym bardziej puszyste będą bułki. Ostatni dodatek: połówki oprószonych mąką jagód. Po napełnieniu foremek do 3/4 wysokości posyp je pozostałymi jagodami i kawałkami migdałów. Piec na złoty kolor, około 15-20 minut.
Dodaj komentarz