Jak zrobić Babeczki kajmakowe

babeczki kajmakowe – składniki:

  • 250 ml kremówki,
  • 30 kruchych babeczek,
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • słupki migdałów
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku advocatu,

babeczki kajmakowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Babeczki z kajmakiem Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Niewielka ilość gorącej wody powinna całkowicie rozpuścić żelatynę. Przed dodaniem do kremu dokładnie wymieszać. Za pomocą blendera zmiksuj ubitą śmietanę z masą kajmakową. Od tego momentu włóż ciasto do lodówki na trzydzieści minut, aby się schłodziło i miękko stężało. Babeczki powinny zawierać to nadzienie. Użyj lasek migdałów jako upiększenia. Aby upewnić się, że krem maślany całkowicie przylega, umieść babeczki z powrotem w pojemniku na lód.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *