babeczki kajmakowe – składniki:
- 250 ml kremówki,
- 30 kruchych babeczek,
- 3 łyżeczki żelatyny
- słupki migdałów
- 1 puszka masy krówkowej o smaku advocatu,
babeczki kajmakowe Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Babeczki z kajmakiem Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Niewielka ilość gorącej wody powinna całkowicie rozpuścić żelatynę. Przed dodaniem do kremu dokładnie wymieszać. Za pomocą blendera zmiksuj ubitą śmietanę z masą kajmakową. Od tego momentu włóż ciasto do lodówki na trzydzieści minut, aby się schłodziło i miękko stężało. Babeczki powinny zawierać to nadzienie. Użyj lasek migdałów jako upiększenia. Aby upewnić się, że krem maślany całkowicie przylega, umieść babeczki z powrotem w pojemniku na lód.
Dodaj komentarz