Jak zrobić Babeczki kakaowe z jabłkami

babeczki kakaowe z jabłkami – lista składników:

  • 180 g zwykłego cukru
  • 8 g naturalnego kakao
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 85 g mąki
  • 2 duże, kwaskowe jabłka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 5g
  • kilka łyżeczek cukru perlistego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pszennej
  • 125 ml oleju roślinnego

babeczki kakaowe z jabłkami Jak zrobić:

Zobacz również: naleśniki z kaszy jaglanej

Babeczki jabłkowe z kakao Mąkę przesiałam i wymieszałam z kakao, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Jabłka należy obrać i pokroić w duże kształty. Jajka i cukier ubijałam blenderem, aż były wyjątkowo miękkie. Następnie łyżką dodałam oliwę oraz wolne kawałki i delikatnie wszystko razem wymieszałam. Dodałem fragmenty produktów organicznych. Wierzch każdej babeczki posypany był cukrem perłowym. Piekłam trzydzieści minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *