babeczki kakaowe z jabłkami – lista składników:
- 180 g zwykłego cukru
- 8 g naturalnego kakao
- 2 jajka
- 150 g mąki
- 85 g mąki
- 2 duże, kwaskowe jabłka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 5g
- kilka łyżeczek cukru perlistego
- 1 łyżeczka cynamonu
- pszennej
- 125 ml oleju roślinnego
babeczki kakaowe z jabłkami Jak zrobić:
Zobacz również: naleśniki z kaszy jaglanej
Babeczki jabłkowe z kakao Mąkę przesiałam i wymieszałam z kakao, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Jabłka należy obrać i pokroić w duże kształty. Jajka i cukier ubijałam blenderem, aż były wyjątkowo miękkie. Następnie łyżką dodałam oliwę oraz wolne kawałki i delikatnie wszystko razem wymieszałam. Dodałem fragmenty produktów organicznych. Wierzch każdej babeczki posypany był cukrem perłowym. Piekłam trzydzieści minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj komentarz