Jak zrobić Babeczki kruche z kremem

babeczki kruche z kremem – lista składników:

  • aromat waniliowy
  • krem budyniowy
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 2 jajka
  • 25 dag mąki
  • 15 dag masła lub margaryny

babeczki kruche z kremem Przygotowanie:

Zobacz także: biszkoptowe ciasteczka

Babeczki z kremem: zamiast przefiltrowanej mąki dodaje się tłuszcz, jajko, cukier i aromat. Podziel hittera na równe części i umieść go w lodówce na półtorej godziny. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. dodatkowo napełnić foremki. Na blasze do pieczenia podgrzewaj je przez 45 minut w temperaturze 180 stopni, aż będą delikatnie lśniące. Delikatnie wyjąć ciastka z foremek i ostudzić. Kiedy jest zimno, spakuj dużo naturalnych produktów lub kremu.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *