Jak zrobić Babeczki makowe

Składniki na babeczki makowe:

  • 2 polewy w proszku
  • 1 babka makowa (ja używam dr.Oetkera)
  • 1-2 łyżki oleju
  • 3 łyżki mleka
  • 6-8 łyżek mleka
  • 3 jajka
  • 100 gram masła lub margaryny
  • mak do dekoracji

babeczki makowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Herbatniki makowe Wymieszaj ciasto, jajka i tłuszcz w misce. Łącz wszystko w jedną całość przez około trzy minuty, aż powstanie gładka, jednolita masa. Umieść papierowe foremki na babeczki na blasze do pieczenia, wypełnij je graczem do ponad połowy. 180 stopni Wylej polewę na przygotowane babeczki, a następnie posyp makiem i mlekiem. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *