Pyszne maleństwa, idealne na podwieczorek, do szkoły lub pracy. Dzięki marchewce są wilgotne, mają cudowny kolor i długo zachowują świeżość. Dodatkowym plusem jest to, że zrobisz je bardzo szybko 🙂
babeczki marchewkowe z orzechami – lista składników:
- 2 szkl mąki pszennej
- 2 szkl startej na małych oczkach marchewki (ok 3 szt.)
- 1/2 szkl domowego cukru waniliowego
- 2 łyżki płatków owsianych
- Składniki mokre:
- 2 łyżeczki cynamonu
- 3 jajka
- 2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
- 3/4 szkl oleju
- Składniki suche:
- 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich
babeczki marchewkowe z orzechami Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
1. Zmiksuj suche dekoracje w jednej misce, a mokre w drugiej. Następnie połącz wszystkie składniki, aby zrobić danie. Górne silikonowe foremki do babeczek lub foremki napełnij do 3/4 za pomocą odtwarzacza. Przygotować około 25 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu ciasta można posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz