Jak zrobić Babeczki marmurkowe, rumowe z winogronem

babeczki marmurkowe – składniki:

  • aromat rumowy-lyzeczka,
  • papilotki
  • szczypta soli
  • szklanka letniego mleka
  • 24 kulki zielonych winogron
  • 1 lyzka proszku do pieczenia,
  • 3 jaja (sredniej wielkosci),
  • 6 lyzek oleju,
  • 2 lyzki gorzkiego kakao
  • 2 szklanki maki (obj. szkl. 250ml),
  • 1 lyzka cukru waniliowego lub lyzeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 szklanki + 2 lyzki cukru krysztalu,

babeczki marmurkowe Jak przygotować

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Herbatniki z nadzieniem marmurkowym, rumowym i winogronowym powinny mieć temperaturę pokojową. W przesiewaczu wymieszaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Miksuj jajka przez kilka sekund. Mieszaj mleko w temperaturze pokojowej z jajkami, olejem i mąką, cały czas mieszając. Zrób dwie połówki ciasta. Do pierwszej dodać aromat kakaowy i rumowy, do drugiej cukier waniliowy lub koncentrat waniliowy. Temperatura piekarnika powinna wynosić 200 stopni. Użyj łyżki, aby z drugiej strony przełożyć gracza na patelnię do ciastek przymocowaną papierowymi kubkami, gdy jest jasno i gdy jest ciemno. Zacząłem od poluzowania łyżki jasnej masy, potem ciemnej masy, a na końcu jasnej masy. Tępa masa, której używałem mniej w przeszłości, była główną rzeczą, której użyłem do wypełnienia lokówek następnym razem. W ten sposób kolorowe masy doskonale mnie uzupełniały. Ostatecznie powstały 24 sztuki, kiedy wypełniłem stylizatory do 3/4 ich poziomu. Na środku każdej babeczki umieść umytą i osuszoną kulkę winogronową. Wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika – zależy czy babeczki wspaniale wyrosną – i pieczemy blisko 20 minut w 200 stopniach. Szpilka na szortach.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *