Jak zrobić Babeczki mocno cytrynowe

Pyszne cytrynowe muffinki idealne do popołudniowej herbatki.

babeczki mocno cytrynowe – składniki:

  • 3 jaja
  • Masa:
  • opakowanie cukru waniliowego
  • skórka starta z 6 cytryn ( można użyć skórki które były moczone dobę w alkoholu )
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mąki
  • opcjonalnie cukrowe perełki
  • serek philadelphia o smaku milka ( może być też smak naturalny zmiksowany ze startą czekoladą mleczną)
  • Ciasto:
  • szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

babeczki mocno cytrynowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Ubij jajka z cukrem w dużej misce. Stopniowo dodawać wszystkie składniki ciasta. Mieszaj mikserem do uzyskania gładkości. Całkowicie oczyść cytryny, spal je i zetrzyj na tarce o najmniejszym przekroju. Wymieszaj zing cytrynowy w połączeniu łyżką. Włóż wszystko do foremek lub foremek na herbatniki i podgrzewaj przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż patyczek będzie suchy. Jesteśmy gotowi do nauki. W międzyczasie umieść cheddar z Filadelfii na środku babeczki, przenosząc go do opakowania z ciastem. Gdy ciasto jest gotowe, można je udekorować cukrowymi perełkami i startą skórką z cytryny.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *