Postanowiłam je zrobić nieco inaczej- z ciasta piaskowego na babkę. Wyszły smacznie i nietypowo. Warte wypróbowania.
babeczki piaskowe – składniki:
- Marmolada owocowa
- 1,5 łyżeczki żelatyny
- Pół szklanki mąki ziemniaczanej
- Czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- Pół szklanki cukru
- Szklanka mąki pszennej
- ¾ kostki margaryny
- 3 jajka
- ¾ szklanki słodzonego mleka skondensowanego
- Wisienki lub czereśnie do dekoracji
babeczki piaskowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. Budyń robimy z kaszy jaglanej: Kaszę gotujemy około 18 minut w mleku roślinnym z daktylami i łyżką oleju po upieczeniu na patelni, aż zacznie pachnieć. Powstała mieszanina powinna być dość gęsta. 2. Samodzielnie połącz suche i mokre mocowanie babeczek. Następnie ciasto należy wymieszać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. W razie potrzeby dodaj mleko. 3. Talerz na babeczki – 12 sztuk – olej. Nałożyć po łyżce masy babeczkowej do każdej z sześciu struktur, następnie po łyżce puddingu i jeszcze raz masę. W sześciu kolejnych konstrukcjach wykorzystuje się łyżkę masy z babeczek, łyżeczkę wiśni i łyżkę masy. 4. Piec przez 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz