Jak zrobić Babeczki piaskowe z marmoladą i polewą mleczną

Postanowiłam je zrobić nieco inaczej- z ciasta piaskowego na babkę. Wyszły smacznie i nietypowo. Warte wypróbowania.

babeczki piaskowe – składniki:

  • Marmolada owocowa
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • Pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • Czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pół szklanki cukru
  • Szklanka mąki pszennej
  • ¾ kostki margaryny
  • 3 jajka
  • ¾ szklanki słodzonego mleka skondensowanego
  • Wisienki lub czereśnie do dekoracji

babeczki piaskowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Budyń robimy z kaszy jaglanej: Kaszę gotujemy około 18 minut w mleku roślinnym z daktylami i łyżką oleju po upieczeniu na patelni, aż zacznie pachnieć. Powstała mieszanina powinna być dość gęsta. 2. Samodzielnie połącz suche i mokre mocowanie babeczek. Następnie ciasto należy wymieszać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. W razie potrzeby dodaj mleko. 3. Talerz na babeczki – 12 sztuk – olej. Nałożyć po łyżce masy babeczkowej do każdej z sześciu struktur, następnie po łyżce puddingu i jeszcze raz masę. W sześciu kolejnych konstrukcjach wykorzystuje się łyżkę masy z babeczek, łyżeczkę wiśni i łyżkę masy. 4. Piec przez 20 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *