Babeczki piernikowe z powidłami
babeczki piernikowe z powidłami – składniki:
- jajka 2
- mąka pszenna 200 g
- cukier puder 1-2 łyżki
- szczypta soli
- Krem śmietankowy:
- mleko 120 ml
- ponadto:
- przyprawa do piernika 1 łyżeczka
- Składniki na 12 muffin
- miód płynny 2 łyżki
- cukier puder 2-3 łyżki
- śmietana 30-36 % 400 ml
- proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
- cukier wanilinowy 16 g
- serek mascarpone 250 g
- powidła śliwkowe 2-3 łyżki
- cukier puder 80 g
- pierniczki 12 sztuk
- śmietana 30% 200 ml
- serek mascarpone 150 g
- kakao 1 kopiasta łyżeczka
babeczki piernikowe z powidłami Jak zrobić:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. Przygotowanie: Dodać miód, cukier waniliowy, mleko i jajka i zmiksować z margaryną wrażliwą i cukrem pudrem na gładką masę. Do mąki dodać kakao, sól, proszek do pieczenia i aromaty. Każdą z suchych ścinków mieszamy ze sobą w pęczki, a następnie rozdzielamy. Na napełnionych foremkach na herbatniki ułożyć pierniki. Napełnij foremki do babeczek ciastem, aż całkowicie zakryje piernikowe smakołyki. Podgrzewać w 200°C przez 20 minut na rozgrzanym grillu. Wyjmij babeczki z opiekacza, ułóż je i po przygotowaniu pozwól im ostygnąć na metalowej podstawce. Wyjmij środek każdej babeczki i napełnij ją powidłami śliwkowymi. Mascarpone i bita śmietana na wierzch Szczególnie schłodzoną śmietankę należy zmiksować na najwyższych obrotach w blenderze. Gdy tylko zacznie gęstnieć, zmniejsz prędkość i kontroluj konsystencję, aby się nie połamało. Filtrowany cukier puder i cheddar z mascarpone należy połączyć w jedno. Ostrożnie podnieś cheddar i bitą śmietanę. Najpierw połącz ser i trzy łyżki śmietany. Następnie dodaj grudki do śmietany, mieszając krótko pomiędzy każdą łyżką. Umieść bułki na wierzchu kremu w opakowaniu na ciasto.
Dodaj komentarz