Jak zrobić Babeczki walentynkowe

babeczki walentynkowe – składniki:

  • ziemniaczanej
  • KREM
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 budynie wiśniowe
  • 1 i 1/3 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • dżem truskawkowy
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szklanki kefiru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

babeczki walentynkowe Jak zrobić

Zobacz również: ziemniaczane gofry

Babeczki na Walentynki TORT: W misce wymieszać mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Dodaj kefir i wodę. Pod koniec dodać olej i delikatnie wymieszać łyżką. Przenieś wynikowy pałkarz do kubków na bułkę. W każdej babeczce powinna być jedna łyżka ciasta. Ciasto jest następnie przykrywane skromniejszą łyżką ciasta i wykończone łyżeczką dżemu truskawkowego. W 180 stopniach piec około 25 minut. Po tym czasie wyjąć i ozdobić dekoracjami i kremem. ŚMIETANKA: Przed dodaniem budyniu do gotującego się mleka należy go rozpuścić w mniejszej ilości. Wmieszaj galaretkę w proszku. Podgrzej 1,5 szklanki mleka. Zostaw do schlodzenia. Po tym czasie połączyć budyń wcierając w niego margarynę. Udekoruj muffiny. Czekoladowe serca i cukierkowe posypki mogą być wykorzystane jako ulepszenie.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *