babeczki walentynkowe – składniki:
- ziemniaczanej
- KREM
- 1 galaretka wiśniowa
- 1/2 szklanki wody
- 2 budynie wiśniowe
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- 1/3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- dżem truskawkowy
- 1/4 szklanki oleju
- 1 kostka margaryny
- 1/2 szklanki kefiru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
babeczki walentynkowe Jak zrobić
Zobacz również: ziemniaczane gofry
Babeczki na Walentynki TORT: W misce wymieszać mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Dodaj kefir i wodę. Pod koniec dodać olej i delikatnie wymieszać łyżką. Przenieś wynikowy pałkarz do kubków na bułkę. W każdej babeczce powinna być jedna łyżka ciasta. Ciasto jest następnie przykrywane skromniejszą łyżką ciasta i wykończone łyżeczką dżemu truskawkowego. W 180 stopniach piec około 25 minut. Po tym czasie wyjąć i ozdobić dekoracjami i kremem. ŚMIETANKA: Przed dodaniem budyniu do gotującego się mleka należy go rozpuścić w mniejszej ilości. Wmieszaj galaretkę w proszku. Podgrzej 1,5 szklanki mleka. Zostaw do schlodzenia. Po tym czasie połączyć budyń wcierając w niego margarynę. Udekoruj muffiny. Czekoladowe serca i cukierkowe posypki mogą być wykorzystane jako ulepszenie.
Dodaj komentarz