Jak zrobić Babeczki waniliowe z kawałkami czekolady

To najprostszy na świecie przepis na babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.

Składniki na babeczki waniliowe z kawałkami czekolady:

2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

0,5 szklanki oleju

O,5 szklanki mleka

3 jajka

50g gorzkiej czekolady

1 łyżeczka proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki sody

Szczypta soli

babeczki waniliowe z kawałkami czekolady Jak przygotować:


1. Dodaj olej i mleko do jajek. Mąka, proszek do pieczenia, pop, cukier, sól i drobno posiekana czekolada dobrze łączą się z płynnymi mocowaniami (użyj łyżki; żaden blender nie jest niezbędny). Ciasto powinno wypełnić formę na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki, które właśnie wyszły z piekarnika, należy położyć na kratce i piec w temperaturze 180 stopni przez 13 do 15 minut, czyli do pojawienia się tzw. suchego patyczka. Możesz ich zabić z konstrukcji po pięciu minutach i pozwolić im całkowicie ostygnąć.
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *