Jak zrobić Babeczki z adwokatem

babeczki z adwokatem – lista składników:

  • 2 żółtka
  • 12 dag margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • szklanka ajerkoniaku
  • 8 dag masła. Krem: szklanka mleka
  • pół szklanki cukru pudru
  • kostka masła. Ponadto: wiśnie z konfitury
  • 2 śmietankowe budynie (na 1/2 litra mleka)
  • tłuszcz do posmarowania foremek
  • 5-6 łyżek cukru
  • gorzka czekolada

babeczki z adwokatem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Ciasto: Z mąki posiekać margarynę i masło. Kontroluj połączenie po dodaniu cukru pudru i żółtek. Może być używany do napełniania foremek na babeczki olejem. Włóż do nagrzanego piekarnika. W 170°C przygotuj się na 15 do 20 minut. 2 Śmietanka: Cukier i likier należy podgrzać do ewentualnego zagotowania. Dołącz mleko i budynie w sumach zapisanych na grupie. Napełnij bulgoczący alkohol płynem. Budyń należy gotować do zgęstnienia, często mieszając. Umieść naczynie na boku do ostygnięcia. 3 Wymieszać i rozsmarować całkowicie schłodzoną masę. Korzystając z opakowania lejka, pięknie wciśnij do babeczek. Wzbogać wiśniami i matową czekoladą. 4<strong>Przepis Magdaleny Dopart z Makówki; 5 godzin czasu na planowanie; 10 porcji; 1,60 zł za każdą porcję A Minute for You


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *