Idealne na Wielkanoc.
babeczki z ajerkoniakiem – składniki:
- – 0,5 szklanki cukru
- – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- -1 łyżeczka proszku do pieczenia
- – 12,5 dag margaryny
- – 2 jajka
- – 0,5 szklanki mąki tortowej
- – 3 łyżki ajerkoniaku
- – 1 cukier waniliowy
babeczki z ajerkoniakiem Jak zrobić
Zobacz również: inna receptura
1. Zmieszaj cukier i cukier waniliowy z margaryną. Dodawaj po jednym jajku, ciągle ubijając, a następnie dokładnie wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia. Dodaj ajerkoniak i ubij. 2. Włóż biszkopt do silikonowej formy do pieczenia babeczek. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Tego lata odbiegamy od codzienności. Gotowy!
Dodaj komentarz