Jak zrobić Babeczki z bananem i różowym kremem.

Składniki na babeczki z bananem:

  • pszennej
  • pszennej
  • 1 szklanka mąki
  • 1 duży banan
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 2 jaja
  • 100g masła
  • 2/3 szklanki wody źródlanej
  • 1 szklanka jabłek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru
  • 400ml kremówki
  • włoskich
  • około 1 szklanki mąki
  • papilotki
  • 1 łyżeczka sody

babeczki z bananem Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

babeczki z bananem i różowym kremem. Wbij jajka i cukier do margaryny. Ręcznie dodaj jabłka ze słoika. Jeśli nie masz, rozebrane i pocięte można zakneblować łyżką cukru i niewielką ilością wody. Ostudź je przed dodaniem do ciasta. W drugiej misce przełóż suche okrawki w całości (my używamy po prostu połowy mąki pszennej). Połącz suche składniki i masę jajeczną. Mieszamy. Pamiętaj, aby dodać wystarczającą ilość mąki pszennej, aby uzyskać konsystencję średnio gęstą. Nie podaję dokładnej liczby, ponieważ jabłka mają różne ilości soku. Umieść narzędzia do zawijania w foremkach i posyp orzechami otwory. Rozpakowaliśmy masę wzdłuż środka. Do każdej włożyć plasterek banana (aby się nie rozdarł). W zależności od kuchenki babeczki należy piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Eksplorujemy je. Zorganizowaliśmy krem. Galaretkę rozpuszcza się w 1/3 szklanki gorącej wody. rośniemy. Kontynuuj ubijanie śmietany, aż będzie sztywna, zanim dodasz schłodzoną galaretkę, gdy zacznie twardnieć. Dodaj śmietanę do babeczek w dowolnym momencie, gdy ostygną. Przed podaniem włóż je do lodówki na 30 minut.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *