Składniki na babeczki z bananem:
- pszennej
- pszennej
- 1 szklanka mąki
- 1 duży banan
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów
- 1 galaretka wiśniowa
- 2 jaja
- 100g masła
- 2/3 szklanki wody źródlanej
- 1 szklanka jabłek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- 400ml kremówki
- włoskich
- około 1 szklanki mąki
- papilotki
- 1 łyżeczka sody
babeczki z bananem Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
babeczki z bananem i różowym kremem. Wbij jajka i cukier do margaryny. Ręcznie dodaj jabłka ze słoika. Jeśli nie masz, rozebrane i pocięte można zakneblować łyżką cukru i niewielką ilością wody. Ostudź je przed dodaniem do ciasta. W drugiej misce przełóż suche okrawki w całości (my używamy po prostu połowy mąki pszennej). Połącz suche składniki i masę jajeczną. Mieszamy. Pamiętaj, aby dodać wystarczającą ilość mąki pszennej, aby uzyskać konsystencję średnio gęstą. Nie podaję dokładnej liczby, ponieważ jabłka mają różne ilości soku. Umieść narzędzia do zawijania w foremkach i posyp orzechami otwory. Rozpakowaliśmy masę wzdłuż środka. Do każdej włożyć plasterek banana (aby się nie rozdarł). W zależności od kuchenki babeczki należy piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Eksplorujemy je. Zorganizowaliśmy krem. Galaretkę rozpuszcza się w 1/3 szklanki gorącej wody. rośniemy. Kontynuuj ubijanie śmietany, aż będzie sztywna, zanim dodasz schłodzoną galaretkę, gdy zacznie twardnieć. Dodaj śmietanę do babeczek w dowolnym momencie, gdy ostygną. Przed podaniem włóż je do lodówki na 30 minut.
Dodaj komentarz