Jak zrobić Babeczki z bezą

Składniki na babeczki z bezą:

  • 2 łyżki cukru
  • 10 dag masła
  • łyżka kakao
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 białka
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki cukru
  • szklanka mąki
  • 7 dag masła
  • truskawki
  • 7 dag zmielonych orzechów włoskich   Beza:
  • 60 ml śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • jajko

babeczki z bezą Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1 Wymieszaj jajko, pokrojoną w plasterki margarynę, kakao, mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Następnie przejdź do lady i pracuj nad zrobieniem piłki. Biszkopt należy ułożyć warstwami w poprzek foremek o szerokości 9 cm. Włóż je do lodówki na trzydzieści minut. 2 W rondelku podgrzać śmietankę, czekoladę, masło, cukier, żółtka, orzechy i mleko. Wypełnij formy utrwalone mieszanką. Przed podaniem wymieszaj cukier z białkami. Babeczki podgrzewać przez 30 minut w temperaturze 180°C. 3 Czas: około dwóch godzin Tydzie Dobry


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *