Składniki na babeczki z bezą:
- 2 łyżki cukru
- 10 dag masła
- łyżka kakao
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 białka
- 150 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki cukru
- szklanka mąki
- 7 dag masła
- truskawki
- 7 dag zmielonych orzechów włoskich Beza:
- 60 ml śmietany
- 3 łyżki cukru
- 2 żółtka
- jajko
babeczki z bezą Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna receptura
1 Wymieszaj jajko, pokrojoną w plasterki margarynę, kakao, mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Następnie przejdź do lady i pracuj nad zrobieniem piłki. Biszkopt należy ułożyć warstwami w poprzek foremek o szerokości 9 cm. Włóż je do lodówki na trzydzieści minut. 2 W rondelku podgrzać śmietankę, czekoladę, masło, cukier, żółtka, orzechy i mleko. Wypełnij formy utrwalone mieszanką. Przed podaniem wymieszaj cukier z białkami. Babeczki podgrzewać przez 30 minut w temperaturze 180°C. 3 Czas: około dwóch godzin Tydzie Dobry
Dodaj komentarz