babeczki z brzoskwiniami – składniki:
- 1/2 kostki margaryny
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżka cukru waniliowego,
- mała puszka brzoskwiń
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/3 kostki masła
- cukier puder do posypania
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki mąki
- 1/3 szklanki cukru,
- 3 jajka
babeczki z brzoskwiniami Przygotowanie
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Mąkę i proszek do pieczenia na herbatniki z rozdrobnionymi brzoskwiniami odstawić, filtrując je. Ubij 1/2 kwadratu 3D margaryny i 1/3 szklanki cukru, a następnie dodaj trzy jajka, jedno po drugim. Stopniowo, po jednym na raz, mieszaj mąkę i proszek do pieczenia, aż mieszanina stanie się gładka i elastyczna. Napełnij formy do maksymalnej pojemności 3/4. Brzoskwinie w puszce należy pokroić na małe kawałki. Aby zrobić kruszonkę, połącz trzy łyżki mąki, trzy łyżki cukru, trzy łyżki cukru waniliowego i 1/3 kostki masła. Jeśli nie kruszy się dobrze, dodaj więcej mąki lub cukru. Posypać zepsutą brzoskwinią i ciastem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz