Jak zrobić Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką

babeczki z brzoskwiniami – składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • mała puszka brzoskwiń
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/3 kostki masła
  • cukier puder do posypania
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki mąki
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 3 jajka

babeczki z brzoskwiniami Przygotowanie

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Mąkę i proszek do pieczenia na herbatniki z rozdrobnionymi brzoskwiniami odstawić, filtrując je. Ubij 1/2 kwadratu 3D margaryny i 1/3 szklanki cukru, a następnie dodaj trzy jajka, jedno po drugim. Stopniowo, po jednym na raz, mieszaj mąkę i proszek do pieczenia, aż mieszanina stanie się gładka i elastyczna. Napełnij formy do maksymalnej pojemności 3/4. Brzoskwinie w puszce należy pokroić na małe kawałki. Aby zrobić kruszonkę, połącz trzy łyżki mąki, trzy łyżki cukru, trzy łyżki cukru waniliowego i 1/3 kostki masła. Jeśli nie kruszy się dobrze, dodaj więcej mąki lub cukru. Posypać zepsutą brzoskwinią i ciastem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *