babeczki z budyniem – lista składników:
- 150g masła
- 2 żółtka
- 3 łyżki cukru
- 1,5 – 2 łyżki gęstej śmietany
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1,5 szklanki mąki
- budyń śmietankowy
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 4 łyżki cukru
- 0,5 litra mleka
babeczki z budyniem Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: kruche ciasteczka cynamonowe
Babeczki z budyniem i czekoladą Zrób kruche ciasto ze śmietany, żółtek, margaryny, cukru, cukru waniliowego i mąki. Staramy się skończyć to jak najszybciej, aby uniknąć ciepła, które powoduje, że ciasto klei się do rąk. Przechowywać mieszaninę w lodówce przez trzydzieści minut. Aby ugotować budyń, postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pozwoliliśmy mu ostygnąć. Do smarowania foremek na babeczki używa się oliwy z oliwek. Pokryliśmy je ciastem. Strategię tę możemy zrealizować umieszczając mieszankę na folii, przykrywając ją drugim kawałkiem folii i wykonując w ten sposób. Dzięki temu gracz nie przykleja się ani do stołu, ani do ruchomego kręgla. Następnie wyciskamy ciasto do foremek na babeczki, dociskamy je palcem i dno nakłuwamy widelcem. Każdą babeczkę przykryj z osobna folią aluminiową i napełnij kaszą lub ryżem, aby nie opadły podczas pieczenia. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po tym czasie zdjąć folię z kaszą i upiec babeczki na złoty kolor. Po ostygnięciu ostrożnie wyjmij babeczki z foremek, przewracając je na drugą stronę. Zwykle, jeśli coś pójdzie nie tak, po prostu dotknij tego palcem. Każdą babeczkę posmarować budyniem. Każdą babeczkę polać czekoladą po rozpuszczeniu jej w wodzie. Patrzymy, jak tworzy się lód. Jemy. Z tych stopni wychodzi mi 21-22 babeczek
Dodaj komentarz