Składniki na babeczki z budyniem i owocami:
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 25 dag mąki
- 2 łyżeczki cukru
- 25 dag ( malin, truskawek, poziomek
- 1 jajko
- 1 łyżeczka żelatyny
- masło
- pszennej
- 10 dag masła
- 3 łyżki cukru
- Polewa:
- 12 dag cukru pudru
- 1 budyń śmietankowy
- 12 dag masła
- CIASTO:
- KREM:
- 1/2 l. mleka
babeczki z budyniem i owocami Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Zagnieść ciasto i schłodzić przez 30 minut, aby zrobić babeczki z owocami i budyniem. Masuj schłodzone ciasto, aby je usunąć. Do wycinania kół można użyć formy. Do foremek dodaje się masło i bułkę tartą. Przykryj je mieszanką, nakłuj pałkarza widelcem. Umieść babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza i piecz je, aż będą pyszne. Wyrzuć babeczki, które były w foremkach. Po ostygnięciu połączyć budyń z masłem. Żelatynę, cukier i sok z cytryny należy wymieszać w 150 mililitrach wrzącej wody. Po ostygnięciu zacznie gęstnieć. Do nadziewania babeczek można użyć kremu budyniowego, owoców i niewielkiej ilości zagęszczającej żelatyny.
Dodaj komentarz