Jak zrobić Babeczki z budyniem i owocami

Składniki na babeczki z budyniem i owocami:

  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 25 dag mąki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 25 dag ( malin, truskawek, poziomek
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • masło
  • pszennej
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki cukru
  • Polewa:
  • 12 dag cukru pudru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 12 dag masła
  • CIASTO:
  • KREM:
  • 1/2 l. mleka

babeczki z budyniem i owocami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Zagnieść ciasto i schłodzić przez 30 minut, aby zrobić babeczki z owocami i budyniem. Masuj schłodzone ciasto, aby je usunąć. Do wycinania kół można użyć formy. Do foremek dodaje się masło i bułkę tartą. Przykryj je mieszanką, nakłuj pałkarza widelcem. Umieść babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza i piecz je, aż będą pyszne. Wyrzuć babeczki, które były w foremkach. Po ostygnięciu połączyć budyń z masłem. Żelatynę, cukier i sok z cytryny należy wymieszać w 150 mililitrach wrzącej wody. Po ostygnięciu zacznie gęstnieć. Do nadziewania babeczek można użyć kremu budyniowego, owoców i niewielkiej ilości zagęszczającej żelatyny.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *