Jak zrobić Babeczki z ciecierzycy ze stewią

Przepyszne babeczki z zaskakującym głównym składnikiem jakim jest ciecierzyca powszechnie używana do wykonywania dania obiadowych. Dania wegetariańskie potrafią zaskoczyć!

babeczki z ciecierzycy – składniki:

  • olejek waniliowy
  • proszek do pieczenia
  • mleko
  • 2 szt.
  • kakao
  • 1 – 1,5 szklanka
  • 380 g
  • 10 g
  • 1 szt.
  • 1 łyżeczka
  • budyń czekoaldowy
  • ksylitol
  • 2,5 łyżka
  • płatki migdałów
  • wiórki kokosowe
  • budyń waniliowy
  • jagody goji
  • 1 szczypta
  • 1 garść
  • puszka ciecierzycy
  • 1 szt.
  • jajka
  • jogurt naturalny
  • 1 szczypta
  • 1,5 łyżka

babeczki z ciecierzycy Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Budyń czekoladowo-waniliowy gotowany w około 0,5 szklanki mleka z dodatkiem stewii powinien być bardzo gęsty. Poddaliśmy to próbie. W misie blendera łączymy ksylitol, odsączoną i opłukaną ciecierzycę, proszek do pieczenia, jajka, olejek waniliowy, płatki migdałów i 200 g jogurtu naturalnego. Połącz wszystko w misce miksera, aż uzyska taką samą konsystencję. Podziel pałkarza na dwa uchwyty. Jeden otrzymuje 1,5 łyżeczki matowego kakao. W ten sposób większość naszych form jest wypełniana przez większość czasu. Następnie na matową masę rozsmarować budyń waniliowy, a na jasną masę budyń czekoladowy. Resztę przygotowanego ciasta należy wykorzystać do wypełnienia foremek. Babeczki podgrzewać około 30 minut w 180 stopniach. Najwyższy punkt babeczek pokrył krem czekoladowy ze 180 gramów zwykłego jogurtu, po 1 łyżeczce kakao i stewii. Jagody Goji i wiórki kokosowe to dodatkowe rozszerzenie. Życzymy wspaniałych wrażeń kulinarnych!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *