Przepyszne babeczki z zaskakującym głównym składnikiem jakim jest ciecierzyca powszechnie używana do wykonywania dania obiadowych. Dania wegetariańskie potrafią zaskoczyć!
babeczki z ciecierzycy – składniki:
- olejek waniliowy
- proszek do pieczenia
- mleko
- 2 szt.
- kakao
- 1 – 1,5 szklanka
- 380 g
- 10 g
- 1 szt.
- 1 łyżeczka
- budyń czekoaldowy
- ksylitol
- 2,5 łyżka
- płatki migdałów
- wiórki kokosowe
- budyń waniliowy
- jagody goji
- 1 szczypta
- 1 garść
- puszka ciecierzycy
- 1 szt.
- jajka
- jogurt naturalny
- 1 szczypta
- 1,5 łyżka
babeczki z ciecierzycy Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Budyń czekoladowo-waniliowy gotowany w około 0,5 szklanki mleka z dodatkiem stewii powinien być bardzo gęsty. Poddaliśmy to próbie. W misie blendera łączymy ksylitol, odsączoną i opłukaną ciecierzycę, proszek do pieczenia, jajka, olejek waniliowy, płatki migdałów i 200 g jogurtu naturalnego. Połącz wszystko w misce miksera, aż uzyska taką samą konsystencję. Podziel pałkarza na dwa uchwyty. Jeden otrzymuje 1,5 łyżeczki matowego kakao. W ten sposób większość naszych form jest wypełniana przez większość czasu. Następnie na matową masę rozsmarować budyń waniliowy, a na jasną masę budyń czekoladowy. Resztę przygotowanego ciasta należy wykorzystać do wypełnienia foremek. Babeczki podgrzewać około 30 minut w 180 stopniach. Najwyższy punkt babeczek pokrył krem czekoladowy ze 180 gramów zwykłego jogurtu, po 1 łyżeczce kakao i stewii. Jagody Goji i wiórki kokosowe to dodatkowe rozszerzenie. Życzymy wspaniałych wrażeń kulinarnych!
Dodaj komentarz