Babeczki są pyszne i chrupiące. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
babeczki z czekoladą i bananami – lista składników:
- 2 szklanki mąki
- Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.
- 100 gram czekolady (ja użyłam czekoladę białą i czekoladę kasztanki )
- 2/3 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- opakowanie cukru waniliowego
- Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.
- 1 duży banan
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- pół kostki roztopionej Kasi
babeczki z czekoladą i bananami Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
1. Po zmieszaniu w misce mąki, cukru, proszku do pieczenia i cukru z wanilią dodać mokre mocowania. Całość dokładnie wymieszaj mikserem. Następnie dodaj ręcznie pokrojonego w kostkę banana i posiekaną czekoladę, aż składniki dobrze się połączą. Wypełnij konstrukcję przymocowaną papierowymi kubkami. Przez około 25 do 30 minut gotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj komentarz