babeczki z dyni – składniki:
- 3 łyżki płynnego miodu
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mąki
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki startej dyni
- 1 szklanki mąki
- pszennej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek jogurtu
babeczki z dyni Jak zrobić
Zobacz również: inny przepis
Za pomocą tarki do warzyw obierz i zetrzyj dynię, aby zrobić babeczki z miodem i dynią. W misce łączymy startą dynię, olej, miód i suche składniki. Za pomocą łyżki połącz ozdoby w jedną całość. Gotową mieszankę umieść w papierowych ramkach i przygotuj w nagrzanym piekarniku. W temperaturze 200 stopni podgrzewać przez około 30 minut, aż wykałaczka wyjdzie sucha. Niedługo przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz