Jak zrobić Babeczki z kajmakiem i budyniem

Składniki na babeczki z kajmakiem i budyniem:

  • szczypta soli
  • 100g miękkiego masła
  • 1/3szkl. cukru pudru
  • 2 żółtka
  • kilkanaście orzeszków ziemnych niesolonych)
  • ok. 0,5 puszki masy kajmakowej/krówkowej
  • 1,5szkl. mąki
  • 100g zimnego masła
  • pszennej
  • 1,5szkl. mleka
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka mąki
  • pszennej

babeczki z kajmakiem i budyniem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Budyń i bułki z kajmakiem Etap 1: Wyrobić jednolite ciasto łącząc w misce wszystkie składniki na ciasto kruche. Przed pokrojeniem na ciasto o grubości 4-5 mm, mieszaninę należy schłodzić przez godzinę w lodowej skrzyni. Powstałe z masy koła należy wyłożyć foremkami na babeczki. Pieczenie babeczek w 180 stopniach trwa około 15-20 minut. Po schłodzeniu wyjąć z foremek. Masę kajmakową można namoczyć we wrzącej wodzie na kilka chwil, aby ułatwić aplikację. Pałkarz powinien napełnić babeczki. odpowietrzenie części nakrętki. Dodać łyżeczkę mąki i ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, redukując ilość mleka o 0,5 szklanki. Po ostygnięciu wymieszać z pastą. Wykorzystując opakowanie kanałowe, rozłóż lukier na babeczkach. Na wierzchu posypać posypką czekoladową. Skrzynia lodowa powinna pozwolić babeczkom ostygnąć.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *