babeczki z kiwi – składniki:
- 1/2 łyżeczki sody
- jajko
- gotowy sos czekoladowy
- 20 dag mąki pszennej
- 4 owoce kiwi
- 7,5 dag masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 200 ml mleka
- 7,5 dag cukru
- kilka gałązek świeżej mięty
babeczki z kiwi Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Umyj i obierz kiwi. Dwa owoce należy pokroić w plasterki, a resztę pozostawić w całości. W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, pop do pieczenia i proszek do pieczenia. Rozłóż pastę w garnku, odstaw do ostygnięcia. W innej misce połącz mleko, schłodzone masło i jajko. 2 Dokładnie wymieszaj mokre i suche składniki, aby uzyskać gładkie ciasto. Wmieszać naturalne fragmenty produktu. Napełnij formę do babeczek foremkami (papierowymi foremkami) i napełnij ją mieszanką do 3/4 wysokości. Piec przez 20 minut w 200°C. Schłodzić smakołyki po wyjęciu ich z foremek. Przed podaniem polej roztopionym sosem czekoladowym i udekoruj plasterkami kiwi i listkami mięty. 3 Czas: około pięćdziesięciu minut Źródło: Dobry Tydzie
Dodaj komentarz