babeczki z kremem budyniowym – lista składników:
- kilka orzechów
- 4,5 łyżeczki powideł śliwkowych
- 2 łyżki cukru
- 18 gotowych kruchych babeczek
- 400 ml mleka
- 1 budyń śmietankowy
- 80 g masła
- włoskich
- 1 łyżka mąki
babeczki z kremem budyniowym Jak zrobić
Zobacz także: inny przepis
Babeczki z kremem budyniowym: Połowę babeczek ułóż na talerzu, dodaj pół łyżeczki dżemu i trochę posiekanych orzechów. W przypadku kremu budyniowego podgrzać 3/4 mleka w garnku z pastą. Połącz budyń, mąkę i cukier w pozostałym mleku. Wlej budyń i nadmiar mleka do garnka, gdy pasta i mleko zaczną bulgotać. Gotować przez jakiś czas, ciągle mieszając. Masło powinno ostygnąć. Po ostygnięciu biszkoptów napełnij je nadzieniem. Na koniec posypać drobno startymi orzechami i udekorować kawałkami owoców. Zostaje w lodówce.
Dodaj komentarz