Jak zrobić Babeczki z kremem budyniowym

babeczki z kremem budyniowym – lista składników:

  • kilka orzechów
  • 4,5 łyżeczki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki cukru
  • 18 gotowych kruchych babeczek
  • 400 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 80 g masła
  • włoskich
  • 1 łyżka mąki

babeczki z kremem budyniowym Jak zrobić

Zobacz także: inny przepis

Babeczki z kremem budyniowym: Połowę babeczek ułóż na talerzu, dodaj pół łyżeczki dżemu i trochę posiekanych orzechów. W przypadku kremu budyniowego podgrzać 3/4 mleka w garnku z pastą. Połącz budyń, mąkę i cukier w pozostałym mleku. Wlej budyń i nadmiar mleka do garnka, gdy pasta i mleko zaczną bulgotać. Gotować przez jakiś czas, ciągle mieszając. Masło powinno ostygnąć. Po ostygnięciu biszkoptów napełnij je nadzieniem. Na koniec posypać drobno startymi orzechami i udekorować kawałkami owoców. Zostaje w lodówce.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *