babeczki z kremem cytrynowym – lista składników:
- 100 g czekolady gorzkiej
- 2 żółtka
- Krem:
- babeczki kruche
- 100ml śmietanki kremówki 30%
- skórka otarta z 1 i 1/2 cytryny
- 2 łyżki masła
- 80g cukru
- ziemniaczanej
- 100ml soku cytrynowego
- 20g mąki
- 100ml wody
babeczki z kremem cytrynowym Przygotowanie:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
wyjątkiem masła i śmietany, wszystkie składniki na babeczki z kremem czekoladowym i cytrynowym łączy się w rondlu z grubym dnem. Mieszaj składniki razem, aż dobrze się połączą. Od tego momentu gotuj mieszaninę na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Umieść folię spożywczą nad rondlem, dodaj masło i śmietanę i pozostaw do ostygnięcia. Połącz połowę budyniu i zmiękczoną czekoladę pod prysznicem wodnym. Mieszanką cytrynowo-czekoladową należy wypełnić kruche babeczki.
Dodaj komentarz