Jak zrobić Babeczki z kremem cytrynowym i czekoladą

babeczki z kremem cytrynowym – lista składników:

  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 żółtka
  • Krem:
  • babeczki kruche
  • 100ml śmietanki kremówki 30%
  • skórka otarta z 1 i 1/2 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 80g cukru
  • ziemniaczanej
  • 100ml soku cytrynowego
  • 20g mąki
  • 100ml wody

babeczki z kremem cytrynowym Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

wyjątkiem masła i śmietany, wszystkie składniki na babeczki z kremem czekoladowym i cytrynowym łączy się w rondlu z grubym dnem. Mieszaj składniki razem, aż dobrze się połączą. Od tego momentu gotuj mieszaninę na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Umieść folię spożywczą nad rondlem, dodaj masło i śmietanę i pozostaw do ostygnięcia. Połącz połowę budyniu i zmiękczoną czekoladę pod prysznicem wodnym. Mieszanką cytrynowo-czekoladową należy wypełnić kruche babeczki.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *