babeczki z kremem kajmakowym – składniki:
- 2-3 łyżki śmietany
- suszone śliwki
- opakowanie budyniu śmietankowego
- 2 szklanki mąki
- Na krem:
- puszki słodzonego mleka
- 2 żółtka
- 0,51 mleka
- 2/3 kostki margaryny
- kostka masła
- szklanka cukru pudru
babeczki z kremem kajmakowym Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Mąkę, żółtka, margarynę, cukier puder i etanę wmasować w masę na herbatniki z kremem kajmakowym. Nałóż na foremki do beczek. Zaplanuj o 180 stopni, aż zdumiewające. Wyjmij babeczki z pojemników. Umieść pojemniki na mleko w garnku i dodaj dużo wody. Po trzech godzinach gotowania dodaj wodę do odparowującej wody. Fajny. Po ugotowaniu w mleku pozwól puddingowi ostygnąć. Połączyć z masą skonsolidowanego mleka i margaryny. Użyj kremu do przygotowania babeczek. ozdobić śliwkami.
Dodaj komentarz