babeczki bardzo proste w przygotowaniu, na stole prezentują się efektownie
Składniki na babeczki z kremem truskawkowym:
- cukier do smaku
- CIASTO
- 2 jajka
- 2 łyżki żelatyny
- kilka kropel czerwonego barwnika
- 0,5 szklanki wody
- 0,5 kilograma truskawek
- KREM
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 330 ml śmietanki 30 %
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki oleju
- 180 gram jogurtu naturalnego
babeczki z kremem truskawkowym Jak zrobić:
Zobacz również: inny przepis
1. Mieszanka Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Następnie, aby uzyskać jednolite ciasto, dokładnie wymieszaj pozostałe składniki. Foremki do babeczek powinny być wypełnione ciastem do 3/4 wysokości. Po pieczeniu przez 20-30 minut w temperaturze 180 stopni, ostudzić. Truskawki łączy się z wodą, cukrem i około 15 minutami gotowania w garnku, aby uzyskać krem. Zmiksuj truskawki po odparowaniu powstałego płynu. Upewnij się, że nie ma grudek podczas łączenia żelatyny i pokruszonych truskawek. Sok truskawkowy powinien być ciepły. W przypadku, gdy naprawdę chcesz, możesz go podgrzać, ale uważaj, aby go nie bulgotać. Po tym czasie pozwól mu ostygnąć. Lekko ubij krem. Należy dodać zatopione w żelatynie truskawki i czerwony ton. Mieszać. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, gdy zacznie gęstnieć. Upieczone już babeczki ułóż dekoracyjnie na wierzchu kremu. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj komentarz