Składniki na babeczki z kremem w środku:
- krem czekoladowy
- cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 10 cukierków
- 4 jajka
- perełki cukrowe
- lukier
- 1 szklanka mąki
babeczki z kremem w środku Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
babeczki z bitą śmietaną. Białka ubij, aż utworzą sztywną pianę. Po dodaniu cukru i wanilii dalej ubijać. Następnie, kontynuując miksowanie, dodawać po jednym żółtku. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Przygotuj papierowe lokówki. Jak pokazano, napełnij każdą babeczkę. W brytfannie piec przez 20 do 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Pokryj babeczki lukrem w równej warstwie. Ciasteczka kroimy na kawałki i układamy. Pokryj różnymi perełkami.
Dodaj komentarz