Składniki na babeczki z lukrem:
- 120 g naturalnego jogurtu
- 110 g kostki do pieczenia
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 220 g mąki
- 50 ml mleka; Kruszonka: 50 g brązowego cukru
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 jajka
- 3 łyżki śmietany kremówki
- 150 g cukru
- 40 g masła 60 g mąki; Polewa: 120 g cukru pudru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 450 g brzoskwini z kompotu
babeczki z lukrem Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Brzoskwinie należy najpierw pokroić na małe kawałki. Cukier służy do mieszania jogurtu, jajek i kostki Kasi. Mąka powinna zawierać również sodę oczyszczoną i cynamon. Mleko i większość brzoskwiń należy dodać do obu mieszanek. Biszkopt należy włożyć do wysmarowanych masłem foremek. Ziarnisty cukier cieniowany, cukier puder, cynamon, margaryna i mąka rozkładają się to tylko niektóre z dodatków. W 190°C przez 20 minut, podgrzać. Cukier puder i kwaśna śmietana są skonsolidowane. Dodaj mocowanie i nadmiar brzoskwiń do ciepłych bułek i ulepsz je. 2 Czas planowania: trzydzieści minut o średnim stopniu trudności. Porcja 332 kcal. Źródło: TV14
Dodaj komentarz