Jak zrobić Babeczki z lukrem

Składniki na babeczki z lukrem:

  • 120 g naturalnego jogurtu
  • 110 g kostki do pieczenia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 220 g mąki
  • 50 ml mleka; Kruszonka: 50 g brązowego cukru
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 jajka
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 150 g cukru
  • 40 g masła 60 g mąki; Polewa: 120 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 450 g brzoskwini z kompotu

babeczki z lukrem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Brzoskwinie należy najpierw pokroić na małe kawałki. Cukier służy do mieszania jogurtu, jajek i kostki Kasi. Mąka powinna zawierać również sodę oczyszczoną i cynamon. Mleko i większość brzoskwiń należy dodać do obu mieszanek. Biszkopt należy włożyć do wysmarowanych masłem foremek. Ziarnisty cukier cieniowany, cukier puder, cynamon, margaryna i mąka rozkładają się to tylko niektóre z dodatków. W 190°C przez 20 minut, podgrzać. Cukier puder i kwaśna śmietana są skonsolidowane. Dodaj mocowanie i nadmiar brzoskwiń do ciepłych bułek i ulepsz je. 2 Czas planowania: trzydzieści minut o średnim stopniu trudności. Porcja 332 kcal. Źródło: TV14


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *