babeczki z makaronu – składniki:
- pieprz
- 2 łyżki – oleju
- rzepakowego
- 1 ząbek – czosnku
- mung
- 15 g – kiełków soczewicy, fasoli
- sól
- świeża zielona pietruszka.
- 100 g – mięsa wołowego,
- 100 g – makaronu ryżowego wstążki,
- bazylia
- różowy
- rozmaryn
- tymianek,
- 3 – jajka
- czarny
- 1x Bukiet warzyw kwiatowy Hortex
150 g – bukiet warzyw kwiatowy Hortex, - pieprz
babeczki z makaronu Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: naleśniki z kefirem
Zupa z wołowiny i makaronu ryżowego: mięso należy pokroić w bloki i przetworzyć w maszynce do mięsa. Dodać szczyptę tymianku, rozmarynu, bazylii, sól, 1 łyżkę oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i rozmaryn. Kontynuuj pracę maszynki do mielenia mięsa i smaż na patelni, aby oddzielić mniejsze kawałki mięsa. W trakcie gotowania mięsa szpatułką oddzielamy nieskompresowane, lekko zmielone mięso. Bukiet warzyw i róż na parze od firmy Hortex. Po 8 minutach makaron ryżowy, trochę soli i bulgocząca woda. Napięcie. Kiełki można uprażyć na jednej łyżce oleju. Umieść metalowe okrągłe formy do pieczenia lub foremki o przybliżonej średnicy na wysmarowanej olejem blasze piekarnika. Napełnij każdy niezależnie po 6 cm: największe zapotrzebowanie należy dać mięsu, makaronowi, marchwi, brokułom, kalafiorowi i jednemu jajku. Do smaku dodać sól i pieprz. Wstawić na około dziesięć minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. więc jajko twardnieje. W zależności od tego, czy wolisz miękkie czy twarde żółtko, możesz dostosować czas pieczenia. Po upieczeniu kiełki przełożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować zieloną pietruszką. Podawać z warzywami firmy Hortex.
Dodaj komentarz