Jak zrobić Babeczki z makaronu ryżowego z wołowiną

babeczki z makaronu – składniki:

  • pieprz
  • 2 łyżki – oleju
  • rzepakowego
  • 1 ząbek – czosnku
  • mung
  • 15 g – kiełków soczewicy, fasoli
  • sól
  • świeża zielona pietruszka.
  • 100 g – mięsa wołowego,
  • 100 g – makaronu ryżowego wstążki,
  • bazylia
  • różowy
  • rozmaryn
  • tymianek,
  • 3 – jajka
  • czarny
  • 1x Bukiet warzyw kwiatowy Hortex
    150 g – bukiet warzyw kwiatowy Hortex,
  • pieprz

babeczki z makaronu Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: naleśniki z kefirem

Zupa z wołowiny i makaronu ryżowego: mięso należy pokroić w bloki i przetworzyć w maszynce do mięsa. Dodać szczyptę tymianku, rozmarynu, bazylii, sól, 1 łyżkę oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i rozmaryn. Kontynuuj pracę maszynki do mielenia mięsa i smaż na patelni, aby oddzielić mniejsze kawałki mięsa. W trakcie gotowania mięsa szpatułką oddzielamy nieskompresowane, lekko zmielone mięso. Bukiet warzyw i róż na parze od firmy Hortex. Po 8 minutach makaron ryżowy, trochę soli i bulgocząca woda. Napięcie. Kiełki można uprażyć na jednej łyżce oleju. Umieść metalowe okrągłe formy do pieczenia lub foremki o przybliżonej średnicy na wysmarowanej olejem blasze piekarnika. Napełnij każdy niezależnie po 6 cm: największe zapotrzebowanie należy dać mięsu, makaronowi, marchwi, brokułom, kalafiorowi i jednemu jajku. Do smaku dodać sól i pieprz. Wstawić na około dziesięć minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. więc jajko twardnieje. W zależności od tego, czy wolisz miękkie czy twarde żółtko, możesz dostosować czas pieczenia. Po upieczeniu kiełki przełożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować zieloną pietruszką. Podawać z warzywami firmy Hortex.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *