Jak zrobić Babeczki z masą makową i figami

Taką egzotyczą wersję makowca można przyrządzać nie tylko od

Składniki na babeczki z masą makową:

  • Opakowanie suszonych fig
  • Pół kostki masła
  • Cukier puder do smaku
  • Składniki ciasta:
  • 3 białka
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • Jajko
  • Składniki masy makowej:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • Pół szklanki cukru pudru
  • Około 600 gram gotowej masy makowej z bakaliami

babeczki z masą makową Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka półfrancuskie

Pracuj szybko i łącz. Aby ozdobić wierzchy, pokryj boki i dno foremek do babeczek biszkoptem. 2. Orzechy i suszoną masę normalną wymieszać z ubitymi białkami. Do smaku można również dodać figi dyniowe, cukier waniliowy i dowolny cukier puder. Na wierzchu ułóż gwiazdki lub serca zrobione z pozostałego ciasta. Podgrzewać około 30 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *