Jak zrobić Babeczki z masą serową

Babeczki z ciasta kruchego, wypełnione gotowaną masą serową.

Składniki na babeczki z masą serową:

  • 2 budynie waniliowe po 40g
  • 0,5szkl. cukru
  • 100g masła do masy
  • 200ml mleka
  • 1,5szkl. mąki tortowej
  • 60g budyniu śmietankowego
  • 2 małe jajka
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 500g sera białego mielonego
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 0,5szkl. cukru pudru
  • 150g masła do ciasta

babeczki z masą serową Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Do miski wsypuję mąkę tortową. Dodałam cukier waniliowy, budyń puder i cukier puder. Po ubiciu jajek dodałam pokrojoną pastę na zimno. Od razu połączyłem wszystko w jednolity odtwarzacz. Ciasto zawinęłam w folię spożywczą po uformowaniu z niego kulki i schłodzeniu przez kilka godzin. Po tym momencie przerobiłem mieszankę na kilka milimetrów grubości. Szklanką zrobiłam kółka z ciasta, a foremki na babeczki z metalu, które dopiero co nasmarowałem pastą, posłużyły do naklejenia ich. Po przeniesieniu foremek na większą blachę upiekłam je. Podgrzewałam je w 180 stopniach przez około 15 minut, aż delikatnie się zarumieniły. Po wyjęciu przygotowanych muszli z brojlera i pozostawieniu ich do lekkiego ostygnięcia, wyjęłam je z foremek. Zorganizowałem masę cheddarową, aby wypełnić ciała po schłodzeniu. 2 W rondelku zaczęłam podgrzewać masło. Dodałam cukier i zmiksowałam, gdy się rozpuścił. Następnie dodałam do wszystkiego jajka i mielony ser. Masę sera cheddar ogrzewano do temperatury gorącej, ale nie wrzącej. Po połączeniu gorącej masy cheddarowej z wirusowym mlekiem dodałam budyń w proszku. Masę mieszano na niskich obrotach, aż stała się gęstym kremem budyniowo-cheddarowym. Po wyeliminowaniu mieszanki z intensywności, połączyłam ją z mlekiem w proszku. Gotowy produkt pozostawiam do lekkiego ostygnięcia z boku. Wykorzystując upieczony dobry worek z otwartą końcówką w kształcie gwiazdki i jeszcze ciepłą, ale nie gorącą masę, wbiłam krem w twarde skorupki. W lodówce przygotowane babeczki zostały schłodzone. Produkt naturalny, czekolada, lukier lub cukier puder można ogólnie posypać wierzchem babeczek. Wykorzystując dostarczone długości, wyprodukowałem około trzydziestu sztuk. babeczki.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *