babeczki z masłem – składniki:
- Krem:
- 90g masła
- 100g orzeszków ziemnych + kilka do dekoracji,
- 200g masła
- 200g cukru,
- 160g masła
- 180 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 50g kremówki,
- 200g mąki
- 65g masła
- 50g cukru pudru,
- 2 jajka
babeczki z masłem Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Babeczki z masłem orzechowym: Zmiel orzeszki ziemne na drobny proszek. Elementy na babeczkę powinny mieć temperaturę pokojową. Masło orzechowe, cukier i masło utrzeć w misce na puszystą masę. Kontynuując bicie, niezawodnie dodawać jajka pojedynczo. Następnie ponownie wymieszaj na chwilę proszek do pieczenia przed dodaniem mleka i mąki. Za pomocą łyżki wmieszaj orzeszki ziemne. Przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy babeczki będą złocistobrązowe, podgrzej mieszaninę w strukturze na 16 babeczek w temperaturze 180 stopni. Babeczki po upieczeniu studzimy. W międzyczasie przygotuj krem. Mieszaj pastę migdałową w nieskończoność. Odtąd całkowicie dołącz do śmietany i cukru pudru. W szprycy użyj lukru do dekoracji babeczek. Ciesz się babeczkami udekorowanymi listkami mięty i orzeszkami ziemnymi.
Dodaj komentarz