Jak zrobić Babeczki z masłem orzechowym

babeczki z masłem – składniki:

  • Krem:
  • 90g masła
  • 100g orzeszków ziemnych + kilka do dekoracji,
  • 200g masła
  • 200g cukru,
  • 160g masła
  • 180 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 50g kremówki,
  • 200g mąki
  • 65g masła
  • 50g cukru pudru,
  • 2 jajka

babeczki z masłem Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki z masłem orzechowym: Zmiel orzeszki ziemne na drobny proszek. Elementy na babeczkę powinny mieć temperaturę pokojową. Masło orzechowe, cukier i masło utrzeć w misce na puszystą masę. Kontynuując bicie, niezawodnie dodawać jajka pojedynczo. Następnie ponownie wymieszaj na chwilę proszek do pieczenia przed dodaniem mleka i mąki. Za pomocą łyżki wmieszaj orzeszki ziemne. Przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy babeczki będą złocistobrązowe, podgrzej mieszaninę w strukturze na 16 babeczek w temperaturze 180 stopni. Babeczki po upieczeniu studzimy. W międzyczasie przygotuj krem. Mieszaj pastę migdałową w nieskończoność. Odtąd całkowicie dołącz do śmietany i cukru pudru. W szprycy użyj lukru do dekoracji babeczek. Ciesz się babeczkami udekorowanymi listkami mięty i orzeszkami ziemnymi.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *