Składniki na babeczki z musem:
- posypka czekoladowa
- 200 ml śmietany
- 2 łyżeczki żelatyny
- 12-14 babeczek kruchych
- 100 ml wrzącej wody
- 6 brzoskwiń
- 1 łyżka cukru pudru
- 150 g serka mascarpone
babeczki z musem Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Muffiny kukurydziane 2 Nadzienie: Kasza kukurydziana jest zagęszczana wrzątkiem. Dodać cukier i energicznie wymieszać. Budyń mieszam z mlekiem. Należy dokładnie wmieszać go w przygotowaną, ugotowaną kaszę. Zaczynam się uspokajać. W międzyczasie piekę ciasto. W misce połącz cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mąkę kukurydzianą, zwykłą mąkę, maślankę, jajko i olej. Kubki papierowe powinny być wypełnione w 1/3. Następnie dodałam jeszcze jeden kawałek ciasta i łyżeczkę kaszy. Babeczki wyjdą trochę suche, ale to część ich atrakcyjności. Przygotuj na 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Na przykład jemy je na śniadanie z dżemem truskawkowym. Dosładzając kasze możesz ich posmakować i dostosować ich słodkość do swoich upodobań.
Dodaj komentarz