Jak zrobić Babeczki z musem brzoskwiniowym

Składniki na babeczki z musem:

  • posypka czekoladowa
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 12-14 babeczek kruchych
  • 100 ml wrzącej wody
  • 6 brzoskwiń
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 150 g serka mascarpone

babeczki z musem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Muffiny kukurydziane 2 Nadzienie: Kasza kukurydziana jest zagęszczana wrzątkiem. Dodać cukier i energicznie wymieszać. Budyń mieszam z mlekiem. Należy dokładnie wmieszać go w przygotowaną, ugotowaną kaszę. Zaczynam się uspokajać. W międzyczasie piekę ciasto. W misce połącz cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mąkę kukurydzianą, zwykłą mąkę, maślankę, jajko i olej. Kubki papierowe powinny być wypełnione w 1/3. Następnie dodałam jeszcze jeden kawałek ciasta i łyżeczkę kaszy. Babeczki wyjdą trochę suche, ale to część ich atrakcyjności. Przygotuj na 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Na przykład jemy je na śniadanie z dżemem truskawkowym. Dosładzając kasze możesz ich posmakować i dostosować ich słodkość do swoich upodobań.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *