babeczki z musem jabłkowym – lista składników:
- dodatkowo
- bułka
- żółtka 2 szt
- ciasto
- masło
- mąka
- włoskie
- 1 łyżka budyniu suchego
- proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- tartej
- tarta
- cukier puder 2 łyżki
- Mus jabłkowy około 500 ml
- śmietana
- orzechy
- pszenna
- masło
- 1 łyżka bułki
babeczki z musem jabłkowym Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: naleśniki po bretońsku
Babeczki z musem jabłkowym Orzechy mielimy, ale nie do konsystencji, aby po zrobieniu masy odstawały. Za pomocą rozdrabniacza lub noża możesz wyciąć kostki z zimnego masła. Do mąki dodać orzechy, cukier puder, żółtka, ubitą śmietanę, posiekaną pastę i proszek do pieczenia. Ciasto szybko wyrobić maszyną lub ręcznie. Do wysmarowania 12-częściowej formy na herbatniki należy użyć margaryny. Posyp nim bułkę tartą. Upewnij się, że mieszanka nie jest ani za rzadka, ani za gęsta na raz. Wytnij koła z pałkarza za pomocą szklanki lub krawędzi, aby dopasować kształt. Wyłóż konstrukcję płytkami i delikatnie dociśnij boki. Widelcem zrobić dziurki w spodzie babeczki. Ułożony wcześniej kształt schładzałam dość długo w lodówce. Zastosuj mieszankę i uformuj środek za pomocą mniejszego foremki, aby stworzyć kwiaty. zrobienie musu z nadzienia. Wyjmij mus z uchwytu i skonsoliduj go z bułką tartą, suchym puddingiem i cynamonem, kiedy tylko chcesz. Połóż cięty kwiat na pokrytych musem babeczkach i delikatnie dociśnij. Piecz formę przez około 40 minut lub do uzyskania złotego koloru w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. POLECIŁBYM TO!
Dodaj komentarz