babeczki z nadzieniem budyniowym – lista składników:
- 1/2 budyń waniliowy
- 2 łyżki cukru
- 1/2 kostki margaryny
- 1,5 szklanki mąki
- cukier puder wymieszany z wanilią
- 1 budyń śmietankowy z cukrem
- Masa budyniowa:)
- 3 żółtka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 litra mleka
- szczypta soli
babeczki z nadzieniem budyniowym Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: owsianka z budyniem waniliowym
Babeczki z nadzieniem budyniowym Zagnieść ciasto z dostarczonych składników, lekko oprószyć mąką stolnicę i z połowy ciasta rozwałkować cienki placek. Narysuj okrąg. Rozpuść masło i delikatnie posmaruj foremki pędzelkiem. Wyłóż foremki delikatną mieszanką, odrywając kawałek ciasta. Po ugotowaniu budyniu i ostygnięciu można go przykryć kołami ciasta i nadziać sprayem do ciast. Dociśnij krawędzie do siebie. Po pieczeniu przez około 20 minut w 180 stopniach, babeczki powinny być złocisto-brązowe. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią. Ciesz się posiłkiem.
Dodaj komentarz