Jak zrobić Babeczki z nadzieniem budyniowym

babeczki z nadzieniem budyniowym – lista składników:

  • 1/2 budyń waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • cukier puder wymieszany z wanilią
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • Masa budyniowa:)
  • 3 żółtka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 litra mleka
  • szczypta soli

babeczki z nadzieniem budyniowym Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: owsianka z budyniem waniliowym

Babeczki z nadzieniem budyniowym Zagnieść ciasto z dostarczonych składników, lekko oprószyć mąką stolnicę i z połowy ciasta rozwałkować cienki placek. Narysuj okrąg. Rozpuść masło i delikatnie posmaruj foremki pędzelkiem. Wyłóż foremki delikatną mieszanką, odrywając kawałek ciasta. Po ugotowaniu budyniu i ostygnięciu można go przykryć kołami ciasta i nadziać sprayem do ciast. Dociśnij krawędzie do siebie. Po pieczeniu przez około 20 minut w 180 stopniach, babeczki powinny być złocisto-brązowe. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią. Ciesz się posiłkiem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *