babeczki z owocami i galaretką – składniki:
- 20 dag masła
- 2 szklanki mąki pszennej
- budyń waniliowy
- żółtko
- sól
- 400 ml mleka
- opakowanie cukru wanilinowego
- 4 łyżki cukru
- 10 dag płatków migdałowych
- 30 dag winogron
- galaretka
babeczki z owocami i galaretką Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: maślane ciasteczka bezglutenowe
Galaretkę schłodzić przed schowaniem do lodówki. Ciasto wymieszać, zagnieść i schłodzić przez godzinę. Oczyść winogrona. Foremki wysmarować margaryną, aby były natłuszczone. 2 Zrób jak gracz: wrzuć fragmenty do foremek za pomocą szklanki, pokrój je widelcem i wytnij. W temperaturze 180°C podgrzewać przez 15 minut. Ugotowanym budyniem napełnij babeczki, dodaj kawałki winogron, a następnie przykryj zastygłą konfiturą. 3 CZAS: około godziny Źródło: Tydzie Dobry
Dodaj komentarz