Składniki na babeczki z pastą jajeczną:
- Ciasto:
- Tłuszcz do foremek
- 125 gram masła
- 1/3 łyżeczki soli
- 1 łyżka śmietany
- 200 gram szynki
- Farsz:
- 1 jajko
- 5 łyżek majonezu
- 1 łyżka musztardy
- Sól
- 250 gram mąki
- 10 jajek
babeczki z pastą jajeczną Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Herbatniki z szynką i klejem jajecznym Wymieszaj pastę, jajko, śmietanę i sól w misce przed dodaniem mąki. Zawiń ciasto w plastikową torbę i włóż do lodówki na godzinę. Na oprószonym mąką stole rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, a następnie wyłożyć nim foremki na babeczki. Na blasze do pieczenia piec przez 10 do 15 minut w temperaturze 180 stopni. W misce dokładnie wymieszaj ugotowane jajka, szynkę i małe kostki majonezu i musztardy, dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotowym farszem napełnij wystudzone babeczki w foremkach.
Dodaj komentarz