Jak zrobić Babeczki z pastą jajeczną i szynką

Składniki na babeczki z pastą jajeczną:

  • Ciasto:
  • Tłuszcz do foremek
  • 125 gram masła
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 łyżka śmietany
  • 200 gram szynki
  • Farsz:
  • 1 jajko
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól
  • 250 gram mąki
  • 10 jajek

babeczki z pastą jajeczną Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Herbatniki z szynką i klejem jajecznym Wymieszaj pastę, jajko, śmietanę i sól w misce przed dodaniem mąki. Zawiń ciasto w plastikową torbę i włóż do lodówki na godzinę. Na oprószonym mąką stole rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, a następnie wyłożyć nim foremki na babeczki. Na blasze do pieczenia piec przez 10 do 15 minut w temperaturze 180 stopni. W misce dokładnie wymieszaj ugotowane jajka, szynkę i małe kostki majonezu i musztardy, dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotowym farszem napełnij wystudzone babeczki w foremkach.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *