Jak zrobić Babeczki z pieczarkami i serem

smak mojego dzieciństwa to były bułki z pieczarkami, tym razem postanowiłam ten smak odtworzyć w postaci babeczek, wyszły równie smaczne

babeczki z pieczarkami i serem – składniki:

  • sól do smaku
  • 1 łyżka masła
  • pieprz do smaku
  • 150 gram żółtego sera
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 0,5 kilograma pieczarek
  • FARSZ
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • CIASTO
  • 50 gram masła

babeczki z pieczarkami i serem Jak zrobić

Zobacz również: inna receptura

1. CIASTO W misce zmiksuj wszystko. Skorzystaj z umundurowanego gracza. Kształt biszkoptu powinien być wyłożony ciastem. Z ciasta ugotować 12 babeczek. Idealnie pokrojone pieczarki półkrojone na farsz Po obraniu cebuli pokrój ją w kostkę. Pasta stopi się w garnku. Dodaj pieczarki i cebulę. Posypać solą i pieprzem do smaku. Od czasu do czasu mieszaj. Schłodzić i usunąć nadmiar wody. Natkę pietruszki posiekać po umyciu i wysuszeniu. Do miksu należy dodać podsmażone pieczarki. Ser cheddar należy zmielić na dużej tarce o drobnych oczkach. Gotowym farszem pieczarkowym napełnij babeczki. Na wierzch zmiel trochę sera cheddar. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180-200 stopni w nagrzanym piekarniku. Podawać natychmiast po przygotowaniu.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *