smak mojego dzieciństwa to były bułki z pieczarkami, tym razem postanowiłam ten smak odtworzyć w postaci babeczek, wyszły równie smaczne
babeczki z pieczarkami i serem – składniki:
- sól do smaku
- 1 łyżka masła
- pieprz do smaku
- 150 gram żółtego sera
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 0,5 kilograma pieczarek
- FARSZ
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- CIASTO
- 50 gram masła
babeczki z pieczarkami i serem Jak zrobić
Zobacz również: inna receptura
1. CIASTO W misce zmiksuj wszystko. Skorzystaj z umundurowanego gracza. Kształt biszkoptu powinien być wyłożony ciastem. Z ciasta ugotować 12 babeczek. Idealnie pokrojone pieczarki półkrojone na farsz Po obraniu cebuli pokrój ją w kostkę. Pasta stopi się w garnku. Dodaj pieczarki i cebulę. Posypać solą i pieprzem do smaku. Od czasu do czasu mieszaj. Schłodzić i usunąć nadmiar wody. Natkę pietruszki posiekać po umyciu i wysuszeniu. Do miksu należy dodać podsmażone pieczarki. Ser cheddar należy zmielić na dużej tarce o drobnych oczkach. Gotowym farszem pieczarkowym napełnij babeczki. Na wierzch zmiel trochę sera cheddar. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180-200 stopni w nagrzanym piekarniku. Podawać natychmiast po przygotowaniu.
Dodaj komentarz