babeczki z rodzynkami – lista składników:
- szczypta soli
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 15 dag rodzynek
- pszennej
- 1 szklanka cukru kryształu
- 2 jaja
- cukier puder do posypania
- 2 szklanki mąki
- skórka z 1 cytryny
- 150 ml kefiru
- 1 cukier waniliowy
- ½ szklanki oleju
babeczki z rodzynkami Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Herbatniki z rodzynkami Wymieszaj jajka, cukier i szczyptę soli. Cały czas ubijając dodajemy olej i kefir, a następnie w tym momencie ciągle dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Na sam koniec dodać mieloną skórkę z cytryny i spalone rodzynki. Umieść ciasto w plastikowych lub papierowych foremkach. W temperaturze 180°C piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz