Jak zrobić Babeczki z rodzynkami

babeczki z rodzynkami – lista składników:

  • szczypta soli
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 dag rodzynek
  • pszennej
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 2 jaja
  • cukier puder do posypania
  • 2 szklanki mąki
  • skórka z 1 cytryny
  • 150 ml kefiru
  • 1 cukier waniliowy
  • ½ szklanki oleju

babeczki z rodzynkami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Herbatniki z rodzynkami Wymieszaj jajka, cukier i szczyptę soli. Cały czas ubijając dodajemy olej i kefir, a następnie w tym momencie ciągle dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Na sam koniec dodać mieloną skórkę z cytryny i spalone rodzynki. Umieść ciasto w plastikowych lub papierowych foremkach. W temperaturze 180°C piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *