Jak zrobić Babeczki z różowym kremem

babeczki z różowym kremem – składniki:

  • skórka otarta i sok z 1/4 cytryny
  • 1 żółtko
  • odrobina czerwonego barwnika spożywczego
  • 2 budynie malinowe bez cukru
  • dodatkowo:
  • pszennej
  • 1 kostka masła
  • 4 szt. malin
  • 1/2 l mleka
  • 12 dag masła
  • 25 dag mąki
  • 5 dag cukru pudru
  • 1 różowa pastelowa galaretka
  • 1/3 szkl. cukru

babeczki z różowym kremem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

różowe babeczki z kremem. Jak zrobić ciasto: Przesiej mąkę do miski i ostrożnie wyjmij babeczki z foremek, gdy są jeszcze gorące. W misce wymieszaj masło, cukier puder i żółtka. Zagnieść mieszaninę, dodając mąkę. Na koniec dodać trochę soku i skórki z cytryny. Całkowicie zagnieść ciasto. Ciasto należy wykorzystać do wyłożenia metalowych foremek na babeczki. Ustaw brojler na około 180-190 stopni Fahrenheita, aż będzie genialny, około 15 minut. Delikatnie postukaj formą o półkę, aby wyjąć z foremek jeszcze ciepłe babeczki. Uspokój się.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *