babeczki z serkiem waniliowym – lista składników:
- 1/5 szklanki cukru
- 7 kulek zielonego winogrona
- trochę startej skórki z limonki
- masło
- 40 dag serka śmietankowego o smaku waniliowym (ja użyłam Zielona łąka z Biedronki-w wiadereczku),
- 1 żółtko
- 1/3 owocu mango
- 1 szklanka mąki
- 1/2 żółtej polewy do tortów
- szczypta soli
- 3 plastry ananasa
- 7 kulek ciemnego winogrona
- pszennej
- 10 dag bardzo zimnego masła
- płaska łyżeczka cukru waniliowego
babeczki z serkiem waniliowym Jak zrobić
Zobacz również: fit gofry z płatków owsianych
Naturalny przedmiot i bułka cheddar z kremem waniliowym. Zimne masło służy do szybkiego zagniatania mąki, cukru, soli i cukru waniliowego. Po zawinięciu w folię aluminiową schładzamy około godziny. W międzyczasie przygotuj foremki do babeczek. Daj im lekką warstwę masła na wierzchu. Otrzymałam z tego odcinka siedem babeczek o szacowanej średnicy 10 cm. Po godzinie nałożyć biszkopt na foremki na grubość około 3 do 4 mm. Użyj widelca, aby zrobić dziury w dnie. Umieść je w brojlerach ustawionych na 190 stopni Fahrenheita (konwekcja) na około 20 minut. Obiecujemy, że się nie zapalą. Upieczone zostaw w foremkach do ostygnięcia. Na chłodnych delikatnie ułóż dwie układające się w stos łyżki kremowo-waniliowego cheddara. Zjedz porcję oczyszczonego produktu ekologicznego. Wyeliminuj wszelkie nasiona z winogron, ananasa i pozbawionego mango, przecinając je na środku i krojąc. Pokryj nią babeczki. Lukier do ciast wymieszać zgodnie z instrukcją na opakowaniu (jedna sztuka), polewać babeczki naturalnym składnikiem i wstawić do lodówki na około 30 minut. Zmiel trochę ponczu limonkowego na wierzchu. Cieszyć się!
Dodaj komentarz